Liviko saadab töölised palgata sundpuhkusele

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi.
Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi. Foto: AFP / Scanpix

Eesti suurim alkoholitootja AS Liviko otsustas riigi majanduspoliitilistest otsustest tulenevalt muuta tehase töötajate töönädal oktoobris nelja päeva pikkuseks, tehes oktoobri reeded palgata puhkuse päevadeks.


Eestis 230 inimesele tööd andva AS Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi ütles, et riigi heitlikust maksupoliitikast hoolimata konkurentsivõimeliseks jäämine nõuab neilt tegudes otsustavust, teatas AS Liviko.

«2008. aastal toimunud kahe alkoholiaktsiisi tõusu eel soetatud alkoholivarude tõttu on kogu Eesti kange alkoholi müüki vähendanud. Paraku on drastiliselt vähenenud ka riigile laekuv alkoholi aktsiis,» ütles Kalvi.

«Ettevõtja kohus on majanduskeskkonnale adekvaatselt reageerida. Loomulikult kooskõlastasime reedese palgata puhkuse Töökaitse Inspektsiooni ja ametiühinguga, kes said olukorrast aru,» lisas Janek Kalvi.

Reedene töötajäämine puudutab 230st töötajast sadat.

Sellel aastal on alkoholi aktsiis kahel korral tõusnud, kokku 32,8 protsenti. Eesti Alkoholitootjate Liidu andmetel langes alkoholiaktsiisi laekumine riigikassasse tänavu augustis mullusega võrreldes oluliselt, jäädes 74,6 miljoni krooni võrra väiksemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles