Portaal seob mehe surma otsusega jätta ta ilma kanepipõhisest ravimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Alternatiivsete vaadete levitamisega silma paistev portaal Nihilist FM seob raskelt haige Andres Grafti surma meedikute otsusega jätta ta ilma kanepipõhisest ravimist ning pöördus seetõttu riigikogu, tervise- ja tööministri, justiitsministri, siseministri, riigiprokuratuuri ja Eesti Arstide Liidu poole.

Nihilist märgib, et 41-aastane Andres Graft suri mullu oktoobri pärast naasmist Saksamaalt arsti vastuvõtult, kuhu ta oli sunnitud sõitma, sest Eesti arstid ei kirjutanud välja vajalikku kanepipõhist ravimit. Andrese perearsti hinnangul sai talle ilmselt saatuslikuks kurnav lennusõit ja hemodialüüsi vahelejäämine, märkis Nihilist.

«Andres oli invaliid, kelle neerud ei töötanud ja kes pidi seetõttu käima nädalas kolm korda hemodialüüsis. Kanep leevendas Andresel hemodialüüsiga kaasnevat isutust, ärevust ja unehäireid. Kui Andres oli sunnitud endale ise ravikanepit kasvatama, siis alustati tema suhtes kriminaalasja. Patsiendist ja invaliidist sai hoopis kurjategija,» märkis Nihilist FM-i peatoimetaja Siim Sinamäe.

Tema sõnul soovib Nihilist ministritele ja riigiasutustele saadetud kirjas teada, kes vastutab Grafti surma eest ja kas sellist olukorda oleks võimalik tulevikus vältida. «Ravikanepi suhtes puudub avatud arstiteaduslik debatt, kuna kardetakse sildistamist. See ei ole normaalne, kuna kannatajaks jäävad patsiendid,» rõhutas Sinamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles