Ligi 40 mustlast jõuavad pühapäevaks Helsingist Tallinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Pühapäeval alsutab tõenäoliselt suur osa Helsingis kerjavatest mustlastest koduteed ning läheb Tallinna suunduva laeva peale, vahendab STT.

Pekka Tuomola Helsingi diakooniahaiglast rääkis, et diakooniahaigla varjupaigas on ööbinud ligikaudu 40 Rumeenia mustlast, kellest suurem osa on teatanud, et kavatseb nädalavahetusel Soomest lahkuda. Kõik ei ole siiski Helsingi linna poolt pakutud laevapileteid ja bensiiniraha vastu võtnud ning ei pruugi lahkuda.

Tuomola sõnul on lahkumine tekitanud mustlastes vastakaid tundeid, vanemaealised tunnevad rõõmu, et saavad veeta jõulud kodus. «Nooremate hulgas on kriitilisi avaldusi, et see on justkui vabatahtlikuks kujundatud sundlahkumine,» rääkis Tuomola.

Mustlastega saavutatud kokkuleppe kohaselt maksab Helsingi linn neile laevapiletid Tallinna ja annab lisaks 300 eurot bensiiniraha ühe auto kohta. Lahkumiseks anti aega pühapäevani.

Linna teatel tehti otsus mustlased tagasi saata pakase tõttu, nimelt süttis Kalasadamas pesitsenud mustlaste elupaigas möödunud nädalal tulekahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles