Rahandusministrit kritiseerinud Atonen muutis meelt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atonen süüdistas vastutustundetus käitumises kõiki ministriportfelli omanikke.
Atonen süüdistas vastutustundetus käitumises kõiki ministriportfelli omanikke. Foto: Peeter Langovits

Endine Reformierakonna üks juhte Meelis Atonen möönis täna, et ta on rahandusminister Ivari Padart kritiseerides võib-olla veidi üle pingutanud, kuna vastutustundetult on riigieelarvet koostades käitunud kõik ministrid.

«Äkki ma olen liiga kriitiline olnud ja hoopis ülejäänud ministrid olid vastutustundetud,» ütles endine riigikogulane Meelis Atonen tänases Kuku Raadio saates «Keskpäevatund».

Atoneni sõnul tundub talle praegu, et tänavuse riigieelarve koostamisel oli rahandusminister teiste ministrite pantvang. «Aga sel juhul tuleb öelda, et rahandusministri enda erakonnakaaslased on olnud ka ülbed rahanõudjad,» lisas ta.

Endise Reformierakonna ühe juhi sõnul ei tunnetanud keegi valitsuskabinetis tegelikku olukorda ning usuti, et elatakse jätkuvalt majanduse tõusulaines ning nõuti Atoneni sõnul «ebarealistlikult pappi».

«Kõik ministrid käitusid selle eelarve koostamisel mitte kui valitsuse liikmed, vaid kui oma valdkonna tublid eestseisjad, kes käisid ja üritasid võimalikul palju raha juurde kahmata,» väitis Atonen. Tema sõnul jõudis ministritele alles hiljuti kohale teadmine, et riigil tõesti raha pole.


«Mis siin salata, varasematel aastatel on eelarvet tõesti nii tehtud, et rahandusministril on olnud väike varu,» möönis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles