Hõbemägi: see, kas Putin on koer või kass, pole oluline

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et Wikileaksi dokumentide sisust võimendatakse ebaolulisi asju.

Hõbemägi rääkis, et kui esmalt avaldati Wikileaksi dokumentide sisu viies olulisemas maailma ajakirjanduslikus väljaandes, siis see, mis lõpuks Delfisse jõuab on informatsiooni lahjenemise tulemus.

«Päris materjalid on siiski väga huvitavad. Huvitav oleks näha täistekste, et mida Eesti poliitikud rääkisid pronksiöö kuumadel tundidel Ameerika diplomaatidele. Millised olid nende esmased reaktsioonid?» rääkis Hõbemägi.

«See, kas Putin on koer või kass, ei ole oluline,» ütles Hõbemägi.

Hõbemägi rääkis veel parasjagu käimas olevas diskusioonist, et kas internet on territoriaalne või globaalne. «Seal vaidlevad omavahel n-ö valge maailm eesotsas USA ning Euroopa Liiduga ning Hiina ja Venemaa. Viimased sooviksid, et internet oleks territoriaalne, valge maailm soovib, et internet oleks üldine ja vaba,» rääkis Hõbemägi.

«Praegusel hetkel me just aga näeme, et tundub, et ameeriklastel oleks hirmsasti vaja seda hiinlaste ja venelaste kontspetsiooni rakendada,»ütles Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles