Kohustuslikku ajateenistust pooldab enamik küsitletuid

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kaitseväeteenistuse läbimist peab noormeeste jaoks vajalikuks tervelt 93 protsenti elanikkonnast, sealhulgas 66 protsenti peab seda kindlasti vajalikuks, selgus kaitseministeeriumi tellitud avaliku arvamuse uuringust.

Uuringu andmeil on viimaste aastate lõikes kindlate toetajate osakaal olnud üsna selges tõusutrendis ning samuti on kasvanud kogutoetus ajateenistuse vajalikkusele.

Toetus ajateenistuse vajalikkusele on suurem eestikeelse taustaga elanike seas võrreldes mitte-eestlastega - vastavalt 94 ja 89 protsenti.

Ajateenistust noormeestele vajalikuks pidavaid elanikke on rohkem vanemate elanike seas ning vähemurbaniseeritud piirkondades. Viimasel juhul mängib rolli ka eesti keelt mitte kõneleva kogukonna suurem osakaal pealinnas ja teistes suuremates linnades.

81 protsenti elanikkonnast toetab uuringu andmeil Eesti kaitsevõime arendamisel hetkel kehtivat korraldust, kus kutseline kaitsevägi on kombineeritud ajateenistuse läbinutest moodustuva reservarmeega. Toetus praeguse süsteemi säilimisele on viimase aasta jooksul suurenenud.

Kohustuslikust ajateenistusest loobumist ning üksnes kutselise kaitseväe allesjätmist toetab vaid 14 protsenti inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles