Ametnikud jätsid üheksalapselise pere ema seaduselünga tõttu rahata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Margus Ansu.

Toimetulekutoetusest ilma jäänud üheksalapselise pere ema on jõulude eel hirmul ja meeleheite äärel, sest ta ei tea enam, kuidas lapsi toita, katta ja koolitada.

Peres kasvab kolm poissi ja kuus tüdrukut, kellest noorim on kolmene ja vanim saab jaanuaris seitseteist, kirjutas Õhtuleht.

Esmaspäeval polnud emal enda sõnul aga sentigi hinge taga ja häda algas sellest, et varem algklasside õpetajana töötanud pereema otsustas 41-aastaselt oma erialal Tallinna Ülikoolis edasi õppida.

Loomulikult ei piisanud toimetulekutoetusest ülikoolis õppimiseks ja nii kandideeris pereema sihtasutuse Dharma Helle Randami stipendiumile, mis on mõeldud spetsiaalselt suurtest peredest pärit edasiõppijatele.

Oktoobris kantigi esimesed 10 000 krooni tema arvele, kuid siis otsustas Pärnu linnavalitsus otsustas pereema sissetulekuid kontrollida ja komisjoni arvates pidanuks ta peret ülal pidama stipendiumiga ja seaduselünga tõttu ei saanud ametnikud toimetulekutoetuse määramisel lisasissetuleku arvestamata jätta, mistõttu jäi naine toetusest ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles