Allkirjad saab kaitseministeeriumi kalleim ehitushange

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennubaas.
Ämari lennubaas. Foto: SCANPIX

Homme allkirjastavad kaitseministeerium ja AS Merko Ehitus Ämari lennubaasi renoveerimistööde ehitushanke, mille maksumus ulatub ligi 700 miljoni kroonini.

Sellest 400 miljonit krooni kaetakse Eesti kaitse-eelarvest ja ülejäänu NATO Julgeolekuinvesteeringute Programmi vahenditest, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Tegemist on Eesti kaitseministeeriumi seni kallima ehitushankega.

Ämari Lennubaasi renoveerimine Eesti ja NATO kaasrahastamisel on esimeseks suuremahuliseks NATO julgeolekuinvesteeringuks Eestis.

Tehtavate tööde hulka kuuluvad lennuraja, ruleerimisteede, tuledesüsteemi ning perroonide ja lennukite püüdursüsteemide renoveerimine ning ehitus.

Ämari Lennubaasi liiklusala ehitus- ning renoveerimistöödega alustatakse oktoobris 2008 ning tööde lõpetatakse 2010. aasta teiseks poolaastaks.

Käesoleva aasta märtsis välja kuulutatud rahvusvaheline hange oli avatud kõigile NATO liikmesriikide asjasthuvitatud firmadele.

Lisaks Eesti firmadele väljendasid hanke vastu aktiivset huvi ehitusettevõtjad Hispaaniast, Saksamaalt, Bulgaariast, Türgist, Leedust ja Itaaliast.

Pärast renoveerimis- ja ehitustööde lõpetamist saab Ämari lennubaasist teostada NATO õhuturbe funktsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles