Eestlased korraldasid Wikileaksi toetuseks Inglismaal protesti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WikiLeaks.org kodulehekülg.
WikiLeaks.org kodulehekülg. Foto: SCANPIX

Inglismaal Manchesteri ülikoolis õppivad eestlased korraldasid eile oma praeguses kodulinnas protesti Wikileaksi toetuseks ja demokraatlike õiguste kaitseks.

«Me ei kiida heaks tingimata kõike, mida Wikileaks teeb, aga me ei ole nõus selle räpase ja korruptiivse poliitikaga, mida selle vaigistamiseks kasutatakse,» selgitas Manchesteri tudeng Ivo Kund ERR Uudistele protesti korraldamise põhjuseid.

Kundi ning tema Manchesteri kaasõppurite Kristjan Korjuse ja inglase James Clarki eestvedamisel kogunes eile paarkümmend inimest ühele sillale, kus kahe ruuporiga hõigati teateid ja peeti kõnesid ning jagati möödujatele umbes 400 flaierit, millel on muuhulgas kirjas: «Anname valitsustele teada, et me ei talu, kui nende räpaste valede paljastajaid hirmutatakse. Nõuame tõelist demokraatiat ja õiglasi seadusi kõigile!»

Kuna korraldajad levitasid infot oma ettevõtmise kohta mitmel pool, muuhulgas ka suhtlusportaalis Facebook, oli demonstratsioonile tulnud teisigi mõttekaaslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles