Laaneots tutvus Saksamaal õppusega Crystal Eagle

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe juhataja Ants Laaneots.
Kaitseväe juhataja Ants Laaneots. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots külastas täna Saksamaal Wildfleckenis maaväe simulatsioonikeskuses korraldatavat brigaadide staapide õppust Crystal Eagle 2008.

18. septembril alanud õppusel harjutavad Eesti, Saksamaa, Läti ja Poola
jalaväebrigaadide staabid rahutagamisoperatsiooni planeerimist, ellu viimist ja tegutsemist rahvusvahelise korpuse koosseisus, vahendas kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja.

Kokku on õppusega seotud ligi 1200 kaitseväelast 15st NATO riigist. Eestist osaleb õppusel 59 kaitseväelast.

Kirdekorpuse juhtkonnaga kohtumisel sain ülevaate õppusest, Eesti jalaväebrigaad on saanud oma ülesannetega hästi hakkama,“ ütles kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

„Väljaõppe jaoks on selline rahvusvaheline õppus ülioluline ning see on vajalik etapp, et meie brigaadi staap saavutaks vajaliku võimekuse.

Samuti on selle õppuse ülesanded sellised, kus tuleb planeerida tegevusi, mis on omased rahutagamisoperatsioonile.“

Kirdekorpuse juhtkond tutvustas kaitseväe juhatajale õppuse ülesehitust, eesmärke ja tulemusi.

Pärast lõunasööki Eesti kaitseväelastega tutvustas 1. jalaväebrigaadi ülem
kolonel Artur Tiganik brigaadi staabi juhtimispunkti, brigaadi ülesandeid ja
käimasolevaid operatsioone.

Õppuse legendi kohaselt osaletakse NATO juhitu rahutagamisoperatsioonil kus NATO Kirdekorpuse alluvuses on Eesti, Läti, Poola ja Saksamaa brigaadid.

Õppuse korraldajaks on Poolas, Szcezcinis asuv NATO Kirdekorpus. Korpuse eesmärgiks on õppusega katsetada ja testida uut info ja juhtimissüsteemi ning anda edasi kogemust mida Kirdekorpus omandas Afganistanis 2007. aastal.

Koos kaitseväe juhatajaga külastas õppust ka maaväe ülema kohusetäitja kolonel Urmas Roosimägi.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots sõidab edasi Horvaatiasse, kus tal on kavas töökohtumine Leedu, Horvaatia, Makedoonia ja Albaania kaitsevägede juhatajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles