Lääne-Saare vallavanem Andres Tinno teatas tagasiastumisest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tinno.
Andres Tinno. Foto: Valimised

Lääne-Saare vallavanem Andres Tinno (Reformierakond) teatas tänasel volikogu istungil ootamatult oma tagasiastumisest.

Peamiseks tagasiastumise põhjuseks ütles ta olevat kehva koostöö volikogu arengu- ja eelarve komisjoni esimehe Mart Maastikuga, kirjutab Saarte Hääl.

Oma pöördumises volikogu liikmetele ütles Andres Tinno, et möödunud aastaga on jõutud enam-vähem üksteisega kohaneda ja head koostööd teha, välditud on erakondlikku ja opositsioon-koalitsioon liigitamist.

«Kui pärast valimisi kokkulepitud meeskond ei toimi ja volikogu komisjoni esimehe ja vallavanema vahel ei ole koostööd ega usaldust, siis selle tõttu ei pea vald kannatama,» ütles Tinno.

Siinkohal pidaski ta silmas arengu- ja eelarvekomisjoni esimeest Mart Maastikku, kellega tema suhted on olnud pehmelt öeldes keerulised. Pilvitu pole olnud Maastiku läbisaamine ka tema juhitava komisjoni liikmetega.

See ilmnes näiteks tänasel vallavalitsuse uue struktuuri ja teenistujate koosseisu arutelul, kus arengu- ja eelarvekomisjoni aseesimees Ülar Tänak pidi tõdema, et komisjon ei saa otsuse eelnõu kohta arvamust anda, kuna komisjon ei olnud kvoorumi puudumise tõttu otsustusvõimeline. 

«Meie töö on käinud üle kivide ja kändude algusest peale,» sõnas Tänak. «Pühapäeval küsisin Mardilt meilitsi, kas komisjon toimub, esmaspäeval tuli temalt vastus, et ta on Tais ja kutsugu mina koosolek kokku. Komisjoni liikmed polnud selleks hetkeks ühtegi dokumenti saanud,» lisas ta.

Andres Tinno valiti Lääne-Saare valla esimeseks vallavanemaks 2014. aasta detsembris, kui kõik 18 kohal olnud volikogu liiget hääletasid üksmeelselt Tinno poolt.

Aastatel 2013–2014 oli Tinno Kaarma valla vallavanem, aastatel 2009–2013 oli ta vallavolikogu liige ja rahanduskomisjoni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles