Noored ja vanad otsivad häid mänge

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Anderson
Richard Anderson Foto: Valga Welg

Valikmängu kaudu Balti liiga teise divisjoni tõusnud TTÜ korvpallimeeskond tõstis rahvusvahelises sarjas osalevate Eesti klubide arvu kuueni.



Ülikoolimeeskonna peatreeneri Aivar Kuusmaa sõnul pole neil liigas kõrgeid eesmärke, tähtsam oli sinna üldse pääseda. Nüüd, kui koht käes, saavad kunagise snaipri hoolealused Leedu ja Läti meeskondade vastu kogemusi koguda.


«Karastavad sõidud ja palju mänge,» nimetas Kuusmaa kaks olulist momenti. «Seitsme-kaheksa mehega nagunii hooaega ära ei mängiks, tiheda graafiku juures saavad aga kõik 12 meest piisavalt koormust.»


Kahe hooaja vahel on TTÜsse lisandunud värsket verd. Korvi alla kutsuti Eesti koondise keskmängija Kristjan Makke, Kalev/Cramo pingiotsalt saadi appi Joosep Toome, tagaliini tugevdab aga samuti Kalevi kogemustega Reimo Tamm.
Viskemeeste osakonda täiendab mullu Pirita särgis pallinud ning suvel Eesti koondise treeningutel osalenud Joosep Pokla.


Mullu Pirita nime kandnud meeskond muutus suve jooksul Tallinna Kaleviks. Nende soov Balti liigas mängida võib paljudes tekitada imestust – seda klubi teatakse ju peamiselt amatöörkorvpalli edendajana. Eelolevaks hooajaks on peatreener Kalle Klandorf suutnud koondada siiski korraliku tuumiku, kes mõnel päeval teeb koguni kaks treeningut.


Kogenud meestest jätkavad Andre Pärn, Priit Ilver, Indrek Reinbok ja Erki Kivinukk. Juurde on kutsutud mõned noored ning välismaalt on hangitud kaks mängumeest. 24-aastane ja 204-sentimeetrine Paul Butorac peab tugevdama korvialust, juba mullugi samas pallinud 25-aastane Johnny Gray tagaliini.


Klandorfi sõnul pole välistatud, et klubiga liitub mullu jalga vigastanud William Sharp. «Oleme temaga pidevalt ühenduses, kui ta paraneb, võib ta hooaja teises pooles meil mängida,» rääkis Klandorf.


Balti liigaga liitus Kalev teadmises, et Eesti meistriliigas osaleb vaid kaheksa meeskonda. «Seda olnuks vähe, tahtsime, et hooaja jooksul oleks normaalne arv mänge,» selgitas Klandorf. «Kui me juba mängima läheme, teeme seda maksimaalselt, samas pole see liiga meile kõige olulisem. Tähtsam on hea koht Eesti liigas.»


Klandorf ei varjanud, et Kalevi eesmärk on võtta Eesti meistrivõistlustelt medal.  
Korraliku uuenduskuuri on läbinud ka Valga Welje meeskond. Mängujuhi kohalt lahkus Heiko Rannula, mujale siirdusid ka mullu meeskonda tugevdanud välismaalased.
Nädalavahetusel peetud kodusel kontrollturniiril oli meeskonna suurim punktitooja Veljo Vares. Kindlad põhikoosseisu mehed on ka Antti Vasar ja Reinar Hallik. Tagaliini on kutsutud Raido Roos.


Leegionäridest testiti turniiril Kanada passiga mustanahalist keskmängijat Richard Andersoni.


31-aastane mängumees pole Eesti publikule päris võõras – viis hooaega tagasi pallis 201 sentimeetri pikkune ja 115 kilo kaaluv mees Kalevi särgis. Toona kuulusid meeskonda ka praegune Valga peatreener Jaanus Liivak ja ääremängija Reinar Hallik.
Nädalavahetuse kolmes mängus viskas Anderson keskmiselt 20 punkti, olles sellega oma meeskonna üks paremaid.


Neljanda klubina osaleb Balti liiga madalamas grupis Triobet/Dalkia. Kalev/Cramo tiiva alla siirdunud meeskond jääb peamiselt noorte kasvulavaks. Võrreldes mullusega on lahkunud mitmed põhitegijad – Makke läks TTÜsse, Sten-Timmu Sokk Tartu Rocki, Tanel Kurbas Kalev/Cramosse, Janis Vahter Tallinna Kalevisse.


Lisaks jäi Tiit Sokk ilma abitreener Alar Varrakust, kes siirdus Kalev/Cramo teiseks treeneriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles