Lihula koolikonflikti asjus käib kaks menetlust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lihula gümnaasiumis 1. detsembril tekkinud õpilase ja õpetaja konflikti asjus käib nüüd kaks kriminaalmenetlust, sest kolmapäeval alustas politsei uurimise ka õpetajat löönud koolipoisi asjus.

Politsei alustas menetluse karistusseadustiku paragrahvi 121 alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, kirjutas Lääne Elu.

«Alaealine kasutas füüsilist vägivalda, tekitades õpetajale füüsilist valu,» selgitas menetlust juhtiv prokuröri abi Agnes Ollema. «See ei olnud enesekaitse; kahtlustust ei ole alaealisele esitatud; püüame asja menetleda nii kiiresti kui võimalik; et hinnata, mis koolis toimus, on vaja õpilased üle kuulata.»

Neljapäeval arutas õppenõukogu küsimust, kas õpetajaga konflikti läinud õpilane eemaldada mõneks ajaks koolist, kuid koolijuhi Peep Susi sõnul otsustati, et parem siiski teda «tänavale» mitte saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles