Samost: Savisaare valijate käitumine ilmselt ei muutu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast
Valimiskast Foto: Toomas Huik / Postimees

Ajakirjanik Anvar Samost arvas Raadio2 saates «Olukorrast riigis», et avalikuks saanud info Edgar Savisaarest kui mõjuagendist ei muuda valijaskonna käitumist.

«Ma arvan, et see ei suurene ega vähene. See valijaskond, kes on truu olnud, valib teda ka järgmistel riigikogu valimistel,» ütles Samost.

«Kui ma oleksin sotside erakonna juht, oleksin oluliselt rohkem murelik, sest meil on Tallinna linnapea, kes on ise öelnud, et ta käis endise vene välisluure töötaja käest küsimas 1,5 miljonit eurot,» sõnas Samost.

Samost selgitas, et Keskerakonnaga Tallinna linnavalitsuses koalitsioonis olevate sotside kõik kommentaarid on siiani olnud stiilis, et ootame ikka kogu informatsiooni ära.

«Kardan, et osal nende valijatest on seda küll väga ebamelediv kuulata ja veel ebameeldivam näha, kuidas sotsid on jätkuvalt Tallinnas koalitsioonis ja mitte kõige juhtivamas rollis,» märkis Samost.

Samost ei usu, et skandaal tooks hääli juurde teistele erakondadele.

Teise aspektina küsis Samost, et mis siis saab, kui pärast riigikogu valimisi peaks Keskerakonnal olema asja valitsusse. «Keskerakonnaga valitsust moodustada on väga keeruline. Ja veel keerulisem on sotsidel, Reformierakonnal või IRLil minna presidendi juurde ja öelda, et vaadake, meil on siin tore kombinatsioon, me tahame teha valitsust Keskerakonnaga,» rääkis Samost.

«President peab sellises situatsioonis ilmselt ütlema, et tal ei ole võimalik Keskerakonda koos tema juhiga valitsusse kaasata,» arvas Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles