Luigas: valitsuserakonnad pole tihti suutnud inimeste hirme leevendada (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas
Inara Luigas Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) peasekretär Inara Luigas ütles võimuerakondade populaarsuse kahanemist kommenteerides, et valitsuserakonnad pole tihti suutnud inimeste hirme leevendada.

«Oponendid on viimase aasta jooksul külvanud ühiskonnas ohtralt segadust ja hirmu. Tuleb tunnistada, et valitsuserakonnad pole pahatihti suutnud neid alusetuid hirme leevendada. Seda tuleb pidada üheks peamiseks põhjuseks, miks valitsuse üldine populaarsus on langenud,» ütles Luigas.

Tema sõnul on vana tõde, et valitsusvastutusega käib kaasas ka surve iga erakonna reitingule.

«Kui võrrelda tänaseid tulemusi eelmise aasta sama perioodi ehk siis 2015. aasta märtsi omadega, siis on sotsiaaldemokraatidel võrreldes koalitsioonipartneritega isegi päris hästi läinud. Samas on selge, et nende tulemustega ei saa me rahul olla ja et tuleb rohkem tööd teha,» lausus Luigas.

TNS Emori andmetel oli märtsis populaarseim erakond Keskerakond, millele järgnesid Reformierakond 23-, Vabaerakond 15-, SDE ja EKRE mõlemad 14- ning IRL kuueprotsendilise toetusega. Veebruariga võrreldes kasvas Keskerakonna toetus kolm ning Reformierakonna ja EKRE toetus ühe protsendipunkti, Vabaerakond kaotas toetust ühe ja SDE kaks protsendipunkti. Oma eelistust ei osanud märtsis öelda 20 protsenti küsitletutest.

Uuringufirma küsitles 9.–16. märtsini vastajate kodudes ja veebis 1204 valimisealist inimest vanuses 18–74 aastat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles