Nebokat loodab, et haldusreform tõstab kõigi valitsusparteide toetust (3)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reimo Nebokat.
Reimo Nebokat. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat avaldas täna parteide reitinguid kommenteerides veendumust, et haldusreformi menetlemine tõstab kõigi koalitsioonierakondade toetust.

Nebokat märkis, et TNS Emori viimasesse küsitlusperioodi jäi haldusreformi eelnõu üksmeelne heakskiitmine valitsuses. «Reformi tulemusena tekivad Eestis tugevad ning võimekad vallad ja linnad, mis suudavad paremini korraldada hariduselu ja luua ettevõtluseks soodsa keskkonna. Kahtlemata sellega seonduvad protsessid on juba mõjutanud ja mõjutavad järgnevatel perioodidel erakondade toetusnumbreid,» teatas ta oma kommentaaris.

Nebokati kinnitusel on haldusreform valitsuskoalitsioonile selle parlamendihooaja kõige olulisem teema. «Usume, et haldusreformi edukas menetlemine riigikogus mõjub positiivselt kõigi valitsusliidu erakondade reitingutele,» ütles ta.

TNS Emori andmetel oli märtsis 25-protsendilise toetusega populaarseim partei Keskerakond, millele järgnesid Reformierakond 23-, Vabaerakond 15-, SDE ja EKRE mõlemad 14- ning IRL kuueprotsendilise toetusega. Veebruariga võrreldes kasvas Keskerakonna toetus kolm ning Reformierakonna ja EKRE toetus ühe protsendipunkti, Vabaerakond kaotas toetust ühe ja SDE kaks protsendipunkti. Oma eelistust ei osanud märtsis öelda 20 protsenti küsitletutest.

Uuringufirma küsitles 9.–16. märtsini vastajate kodudes ja veebis 1204 valimisealist inimest vanuses 18–74 aastat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles