Toekas oasupp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaan Heinmaa

2 sl võid
2 sl oliiviõli
2 hakitud sibulat
1–2 purustatud küüslauguküünt
2 loorberilehte
1 tl soola
1 l kanapuljongit
800 g valgeid konservube (nõrutatud ning vee all üle loputatud)
10 viilu õhukest sinki või peekonit
oliiviõli peale niristamiseks

Kuumuta potipõhjas või ja õli. Prae seal sibulat ja küüslauku koos loorberilehe ning soolaga. 5–6 minutiga on sibul pehme. Lisa puljong ja oad ning keeda suppi u 10 minutit. Maitsesta supp soola ja pipraga ning püreesta saumikseriga või blenderis. Prae sink mõlemalt poolt krõbedaks ja paku koos supiga. Nirista peale sortsuke oliiviõli ning kaunista purustatud musta pipraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles