Rõivas: erakonna juhatus otsustab presidendikandidaadi suve lõpus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ja Siim Kallas erakonna valimispeol.
Taavi Rõivas ja Siim Kallas erakonna valimispeol. Foto: Erik Prozes

Reformierakonna esimehe, peaminister Taavi Rõivase sõnul otsustab erakonna juhatus suve lõpus, keda presidendikandidaadina toetab.

Tänane Postimees kirjutab, et seni presidendiks kandideerimise küsimusele «ootame, vaatame, pole välistatud» laadis vastuseid andnud Siim Kallas peab aprilli keskel rahvusooper Estonia kammersaalis kõne, mille lõpus teatab ta Postimehe andmetel presidendiks kandideerimisest. Lehe andmetel toetab erakonna esimees just Kallase kandidatuuri.

«Reformierakonna valik on nendel presidendivalimistel ilmselt kõige keerulisem, sest meil on mitu väga tugevat kandidaati. Teisalt näitab see muidugi ka meie meeskonna tugevust,» sõnas Rõivas pressiesindaja vahendusel. Ta osutas, et erakonna toetuse kandidaadile otsustab põhikirja järgi juhatus ning seda plaanib partei teha suve lõpus enne kandidaatide ametlikku esitamist.

«Ootame huviga kandidaatide programme ning vastuseid Eesti ees seisvatele olulisimatele väljakutsetele. Kindlasti peame oluliseks, et kandidaadid väärtustaksid välis- ja julgeolekupoliitikat, kuivõrd just nendes valdkondades ootame presidendilt aktiivset rolli,» lisas Reformierakonna esimees. Seda rõhutas ta ennekõike seetõttu, et president on Eesti riigikaitse kõrgeim juht ning esindab Eestit rahvusvahelises suhtluses.

«Kuivõrd on selge, et presidendi valimiseks riigikogus on vaja rohkem kui vaid koalitsiooni hääli, siis võib eeldada, et palju sõltub ka sellest, milline on kandidaatide avalik populaarsus,» märkis Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles