Karilaid: Jüri Ratas ihkab Tallinna linnapea kohta (2)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Toomas Huik

Riigikogu liikge, Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid arvab, et erakonnasisese võitluse käigus püütakse Jüri Ratast saada Edgar Savisaare asemel Tallinna linnapeaks.

«Tallinna abilinnapead tegid pöördumise, kus selgitasid, et käisid Hundisilmal erakonnasisest rahulepet välja pakkumas, millest Savisaar vedu ei võtnud. Kas keegi tõesti usub seda juttu rahutuvidest Keskerakonnas?» imestas Karilaid.  

«Mida aeg edasi, seda rohkem ilmneb, et võidujooks Keskerakonna sees ei käi mitte Stenbocki maja vallutamise pärast, vaid tegelikult soovitakse lõigata Savisaare töövilju,» märkis Karilaid.

Karilaidi hinnangul on abilinnapeade kirja taga tegelikult hoopis muu. «Nimelt on asi selles, et Jüri Ratase kõrvale on tekkinud kaks väga tugevat konkurenti Eesti Olümpiakomitee presidendi kohale – Urmas Sõõrumaa ja Toomas Tõniste. See tähendab seda, et Sven Sesteri ja reformierakondlase Remo Holmseri lobbytööst Jüri kasuks ei pruugi piisata. Kuna Jüri Ratas on tüdinenud tööst riigikogu aseesimehena – minu arvates on ta seda tööd teinud hästi – siis on temas tärganud lootus, et poliitiline turvapadi võiks olla Tallinna linnapea ametikoht,» arvas ta.

«Selles pole midagi traagilist, aga sellest kõigest võiks avalikult rääkida ning potentsiaalne linnapeakandidaat peaks tutvustama oma soove Keskerakonna volikogus, juhatuses. Pole hea, kui see jutt jõuab kummalisi teid pidi tänase erakonna juhtkonnani,» leidis Karilaid.

«Üldse ei välista, et riigikogu aseesimehe koht on lubatud Toomas Vitsutile, sest ka tema tunneb end millestki ilma jäetuna. Ka see on erakonnasisese mittekonstruktiivse kliima tekkimise üks põhjustest.»

«Omal ajal sai Ratas linnapea koha Savisaare käest, omamoodi avansina. Kas nüüd terendab linnapea koht teisel meetodil? Kumb on siis tähtsam – kas EOK presidendi ametikoht või linnapea oma? Tallinna linnapea koht ei saa olla lohutusauhind ja siis oleks Keskerakonnast lahkumine rohkem kui kummaline.»

«Selle versiooni võib lihtsasti ümber lükata Jüri Ratas ise, kui kinnitab, et linnapea kohta tema ei püüa. Kui ta sellele küsimusele üheselt eitavat vastust ei anna, siis on selline intriig üsna tõenäoline.»

Jüri Ratast ei õnnestunud Postimehel pühapäeval kommentaariks kätte saada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles