NTV paneb Narva sillale seatava filmi peategelasele nimeks Savisaar (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poretšenkov.
Poretšenkov. Foto: Kuvatõmmis

Venemaa telekanal NTV, mis plaanib Skandinaavia menuka krimisarja «Sild» alusel samasisulist filmi Eesti-Vene piiril Narvas, andis oma naispeategelasele nimeks Ingrid Savisaar.

Vene uurija Makim Kazantsev, keda hakkab mängima vastuoluline näitleja Mihhail Poretšenkov, partneriks saab Eesti detektiiv Inga Savisaar, keda kehastab Leedu näitlejanna Ingeborga Dapkūnaitė, teatas väljaanne The Hollywood Reporter.

Kazantsev ja Savisaar ühendavad filmis oma jõud, et leida mõlemas riigis kuritegusid toime panev mõrvar.

Kazantsevit kehastav Poretšenkov on kantud Lätis ja Ukrainas musta nimekirja tema osaluse eest Ukraina Donetski separatistide juures filmitud videos.

2014. aastal internetti postitatud videos oli näha Poretšenkovi kandmas kiivrit sõnaga «PRESS» ning tulistamas kuulipildujast. Video oli filmitud Donetski separatistide juures. Poretšenkov väitis, et kuulipildujast tulistamine oli saluut ning et ta ei soovinud edastada oma kiivriga mingit sõnumit.

«Mihhail Poretšenkov võttis Donetskis viibides relvastatud bande koosseisus isiklikult osa Ukraina relvajõudude üksuste tulistamisest automaatrelvast,» kirjutas Ukraina siseminister Arsen Avakov toona Facebookis. Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas toona kriminaaljuurdluse alustamisest Poretšenkovi üle, meest süüdistatakse terrorismis osalemises.

Eesti siseministeeriumi pressiesindaja ütles teisipäeval BNSile, et Eesti ei ole rakendanud Poretšenkovi suhtes sissesõidukeeldu. Samas lisas ta, et keelu rakendamist kaalutakse juhul, kui Poretšenkov peaks avaldama soovi Eestisse tulla.

NTV kavatseb oma versiooni filmist eetrisse anda 2017. aastal ning parajasti on käimas läbirääkimised, et leida sarjale ka Eestis levitaja, teatas esmaspäeval Briti ajaleht The Guardian.

Taani-Rootsi ühistööna 2013. aastal valminud krimisarja «Sild» (Bron/Broen) esimese hooaja käivitab Rootsit ja Taanit ühendaval sillal leitud laip, mille uurimiseks hakkavad koostööd tegema meespolitseinik Taani ja naispolitseinik Rootsi poolelt.

Vastavalt NTV kohandatud stsenaariumile kävitab ka seekord tegevuse Narvas Eestit ja Venemaad ühendavalt Sõpruse sillalt leitud surnukeha, kirjutab The Guardian.

See oleks kolmas kord, kui sama süžeed originaali järel maailmas kasutatakse. Üks sarnane film on varem vändatud Ameerika Ühendriikides ning teine Prantsusmaa-Inglise koostööna kasutades tegevuspaigana La Manche´i alust tunnelit.

NTV seriaali võtted peaks algama juunis, märgib The Hollywood Reporter.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles