Kinnipidamiskeskuse juht hakkab Türgis ette valmistama põgenike ümberasustamist (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku kinnipidamisekeskuse juht Pärtel Preinvalts
Harku kinnipidamisekeskuse juht Pärtel Preinvalts Foto: Sander Ilvest

Valitsus andis täna diplomaatilise passi Harku kinnipidamiskeskuse juhile Pärtel Preinvaltsile, kes hakkab ette valmistama  põgenike ümberasustamist.

Preinvaltsi ülesanne on aidata ette valmistada ja toetada Eesti menetlusrühmade tööd põgenike ümberasustamisel.

Siseminister Hanno Pevkur ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et Preinvalts hakkab jälgima kohapeal Euroopa Liidu ja Türgi vahelisest kokkuleppest kinnipidamist.

Siseministri sõnul on Eesti valmis võtma otse Türgist vastu sõjapõgenikke, kes vastavad rahvusvahelise kaitse tingimustele, on ise nõus Eestisse tulema ja ei ole ohuks Eesti julgeolekule.

Euroopa Liit on lubanud Türgiga sõlmitud kokkuleppe järgi võtta iga tagasisaadetava süürlase eest otse Türgist vastu kokku 72 000 ÜRO pagulaskriteeriumidele vastavat süürlast.

Türgi väljaande Hürriyet andmetel oli üleeilse seisuga otse Türgist ELi riikidesse ümberasustatud 78 süürlast, kellest enamik saadeti Saksamaale ja Hollandisse, 11 neist aga ka Soome.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles