Sotsidele tegi kolme kuu suurima annetuse Marju Lauristin (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale (SDE) tegi kolme kuu suurima, 3000-eurose annetuse eurosaadik Marju Lauristin, ülejäänud annetused tulid valdavalt erakonna ministritelt ja riigikogu saadikutelt.

Riigikogu liikmetest olid esimeses kvartalis heldeima käega Mihkel Raud ja Heljo Pikhof, kes annetasid parteile vastavalt 1375 ja 1125 eurot. Eiki Nestor ja Helmen Kütt andsid erakonnale 600, Andres Anvelt, Ivari Padar ja Sven Mikser igaüks 525, Kalvi Kõva 450 ning Jaanus Marrandi, Kalev Kotkas, Marianne Mikko, Mark Soosaar, Tanel Talve ja Urve Palo kõik 375 eurot.

Valitsuse liikmetest toetasid 525 euroga erakonda kultuuriminister Indrek Saar ning tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, 350 euroga kaitseminister Hannes Hanso ja 305 euroga ettevõtlusminister Liisa Oviir, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjonile esitatud andmetest.

Suurema summa andsid parteile ka SDEsse kuuluv Raimo Nõu, kes annetas 500, ning partei aseesimees ja Tartu abilinnapea Kajar Lember, kes toetas erakonda 300 euroga.

Kokku sai SDE jaanuaris, veebruaris ja märtsis annetusi 43 inimeselt kogusummas 14 310 eurot. Erakonna tuludele lisandus 422 inimeselt kogutud liikmemaks 7700 ja riigieelarvest saadud toetus 200 966 eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles