Ümberkorraldatud koolid saavad taotleda meeskonnatöö toetust

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliklass
Kooliklass Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Ümberkorraldatud koolid saavad taotleda toetust koolimeeskondade arendamiseks ning uuenevat õpikäsitust toetava organisatsioonikultuuri loomiseks.

Haridus- ja teadusministeeriumi õpetajaosakonnajuhataja Kristi Mikiveri sõnul on kooli arengu puhul oluline koolimeeskonna ühine visioon ja eesmärgid. «Väga oluline on kooli loomise või ümberkorraldamise alguses kohe kogu meeskond ühte jalga käima saada. See toetab kooli terviklikku arengut,» ütles Mikiver.

Meeskonnatöö edendamise toetust saavad taotleda koolid, mis on ümber korraldatud alates 2014. aasta algusest või loodud alates 2015. aasta juunist. Taotlusvooru eelarve on 60 000 eurot ja maksimaalne toetussumma kuni 5000 eurot projekti kohta.

Lisaks saavad koolipidajad taotleda toetust oma kooli personali arendusprojektidele, mis aitavad kaasa uuenevat õpikäsitust toetava organisatsioonikultuuri loomisele. Eesmärk on koolimeeskondade suurem roll õppiva kooli põhimõtete juurutamisel ning mitmekesiste õpetamismeetodite rakendamine.

Mikiver märkis, et sellise võimaluse vajadus tuli välja ka Balti Uuringute Instituudi üle-eelmisel aastal avaldatud õpetajate täiendusõppe uuringust. «Järeldustes märgiti, et senisest enam peab pakkuma võimalusi saada koolispetsiifilisi koolitusi. Lisaks tuleb laiendada eriilmeliste täiendusõppevormide võimalusi,» selgitas Mikiver.

Uueneva õpikäsituse rakendamiseks on toetust võimalik taotleda kahel korral aastas. Esimene voor toimub mais ja teine sügisel. Selle taotlusvooru eelarve on 100 000 eurot ja maksimaalne toetussumma 10 000 eurot projekti kohta.

Toetustest moodustab riiklik kaasfinantseering 15 protsenti. Toetuste infopäev toimub 2. mail Tallinnas ja 5. mail Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles