Rahvaliit: meil kandideerivad konservatiivid, mitte kommunistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Pirk
Taavi Pirk Foto: Rahvaliidu Noored

Eestimaa Rahvaliidu (ERL) peasekretär Taavi Pirk kinnitas, et erakond lähtub endiselt konservatiivsetest põhimõtetest ning erinevate inimeste ja organisatsioonide liitumine parteiga ei anna põhjust nimetada neid kommunistide eestkõnelejaks.

Pirgi sõnul on Postimees.ee´s täna ilmunud uudis sellest, et vasakpoolse venekeelse jõu ning kommunistide ühinemisel tekkinud Eestimaa Ühendatud Vasakpartei (EÜV) liikmed kandideerivad riigikogu valimistel end hiljuti konservatiivseks tituleerinud Rahvaliidu nimekirjas, tõstatanud eksitavat meediakära, justkui loobuks Rahvaliit oma senistest põhimõtetest.

«Fakt, et Eestimaa Rahvaliit on valmis koostööks erinevate rahvusgruppide ja poliitiliste jõududega, annab tunnistust vaid sellest, et tegemist on demokraatliku erakonnaga, kelle liikmetele on oluline, et kõigil kodanikel oleks võimalus oma arvamust avaldada ja meie riiki elamisväärsemaks muuta,» märkis Pirk.

«See, et ERL-iga liituvad inimesed ja organisatsioonid, kes pole rahul seniste võimul olevate erakondade poliitikaga, ei anna põhjust nimetada Rahvaliitu kommunistide eestkõnelejaks ning täpsustusena tuleb eraldi välja tuua, et selliseid endisi EKP palgal olnud tippkommuniste erinevalt teistest erakondadest ERL-i ridades ei kandideeri.» Taoline sildistamine on Pirgi hinnangul selge demagoogia.

Tema sõnul ei suuda mitmed erakonnad vaatamata valimiskampaania uhketele loosungitele pakkuda praegusele süsteemile alternatiive ja seetõttu on sunnitud kasutama demagoogiat.

«ERL loodab siiski, et valimisvõitluse lahutamatuks osaks ei saa praeguste ja endiste kommunistide loendamine, vaid sisulised arutelud Eesti tuleviku teemadel,» märkis partei peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles