Ilves tunnustas koalitsiooni «Ettevõtted HIV vastu»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kohtumine HIV-ennetusega tegelevate ettevõtete esindajatega.
Presidendi kohtumine HIV-ennetusega tegelevate ettevõtete esindajatega. Foto: Toomas Volmer

President Toomas Hendrik Ilves tänas koalitsiooni «Ettevõtted HIV vastu» julguse eest tegeleda nii olulise terviseteemalise ennetustööga.

«HIV on isiklik, raske ja kohati tabuteema, millest avalikku rääkimist välditakse. Teie panus ühiskonna paremaks muutmisse on eeskujuks kõigile,» sõnas president Toomas Hendrik Ilves, kes kohtus täna HIV-ennetusega tegelevate ettevõtete esindajatega.

«Mul on äärmiselt hea meel olla täna siin koos ettevõtjatega, kelle hinnangul toovad Eestile, selle elanikele ja siin tegutsevatele ettevõtetele pikemas plaanis edu toimiv riik, terved, haritud ja motiveeritud inimesed,» ütles president Ilves.

Eesti riigipea nentis, et koalitsiooni «Ettevõtted HIV vastu» hea ja sihikindel töö on sotsiaalse vastutuse näiteks kogu ühiskonnale ja teistele ettevõtetele. Presidendi sõnul viitab ohtlikust valehäbist ülesaamine sellele, et Eesti on astunud ühiskondliku vastutustunde kümnendisse, kus lisaks neile firmadele, kes toetavad näiteks tippsporti, pälvivad üha enam tähelepanu ka need ettevõtjad, kes sõdivad paremate eluviiside ja seeläbi tervema Eesti eest.

Terve Eesti Sihtasutuse tegevjuht Keit Fomotškin, kes tutvustas koalitsiooni «Ettevõtted HIV vastu» eesmärke, senist panust ja tegevuskava järgmisteks aastateks, rõhutas samuti tööandjate rolli positiivsete hoiakute kujundamisel.

«Ärisektori kaasamine HIV-alasesse ennetustöösse on osutunud äärmiselt efektiivseks, sest nii jõuame erinevate koolituste ja ürituste kaudu väga suure hulga inimesteni,» lisas Fomotškin.

«Meie ettevõtte töötajatelt on tagasiside väga positiivne. HIV-alastel koolitustel on praeguseks osalenud juba 1000 Swedbanki töötajat ning HIV-testimisest oli osavõtt samuti suur,» ütles Swedbanki personalidivisjoni direktor Signe Kaurson, kelle hinnangul peaks rahvatervise probleemid igale tööandjale korda minema.

Terve Eesti Sihtasutus ja president Ilves andsid ettevõtetele üle aukirjad, et tunnustada neid seni tehtud töö eest HIV vastu võitlemisel.

Üritus jätkus aruteluga ärisektori panustamise võimalustest Eesti ühiskonna rahvatervise probleemide lahendamisse ja presidendi võimalustest toetada panustavaid ettevõtteid.

Koalitsioon «Ettevõtted HIV vastu», millesse hetkel kuulub 11 liiget, loodi 2007. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles