Kreeka esitas Eestile 20 põgeniku toimikud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike põgenik Kreeka-Makedoonia piiriala raudteel
Väike põgenik Kreeka-Makedoonia piiriala raudteel Foto: SCANPIX

Kreeka ametivõimud esitasid mais Eestile kokku 20 põgenikud toimikud, sama palju toimikuid on esitanud mais ka Türgi.

Siseministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et Kreeka ametivõimud esitasid äsja Eestile veel 20 Süüriast ja Iraagist pärit põgeniku andmed. 20 inimese seas on kaks lastega perekonda, kolm paari ning üks üksik mees.

Varasemast on menetluses veel kaheksa Kreeka esitatud põgeniku toimikud. Pressiesindaja sõnul on tegemist kahe Süüriast pärit perekonnaga ning mõlema perekonnaga on Eesti eksperdid intervjuud läbi viinud.

Türgi esitas Eestile mais andmed nelja Süüria perekonna ehk kokku 20 inimese toimikud. Politsei- ja piirivalveameti, kaitsepolitsei ja sotsiaalministeeriumi töötajad viivad nendega peagi läbi intervjuud.

Pressiesindaja sõnul tutvustavad Eesti ametnikud ka Türgis viibivate põgenikega läbi viidavate intervjuude käigus inimestele Eestit, rahvusvahelise kaitse saanud inimeste õigusi ja kohustusi Eestis ning kohalikke tavasid.

«Taustakontroll ja intervjuu näitavad, kas tegemist on inimestega, kes vajavad rahvusvahelist kaitset ega kujuta endast ohtu. Kui Eesti annab omapoolse heakskiidu nende inimeste vastuvõtmiseks, kinnitavad nad ka ise oma soovi Eestisse elama asuda. Enne Eestisse tulekut läbivad kõik ümberasustatavad inimesed tervisekontrolli ning seejärel organiseeritakse transport Eestisse,» lisas ta.

Eesti on seni paigutanud ümber 19 sõjapõgenikku Kreekast. Esimesed seitse pagulast jõudsid Eestisse märtsi lõpul ning järgmised 12 aprilli lõpus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles