AK leidis Tudulinna vallavanema laudast hooletusse jäetud lambad

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad talus. Foto on illustratiivne.
Lambad talus. Foto on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Ida-Virumaal Tudulinna vallas leidis «Aktuaalne kaamera» hooletusse jäetud lambad, kelle omanikuks on kohalik vallavanem Andrus Toss.

Toimetusele tulnud murelik kõne viitas vallavanem Andrus Tossile kuuluvas laudas olevatele kehvadele loomapidamistingimustele, mille tõttu lambad surevad ja põllul vedelevad korjused, kirjutas ERRi uudisteportaal. Helistaja oli ajakirjanikega Tudulinnas kaasas, aga ei soovinud kaamera ette tulla, sest peab vallavanemat muudes tegemistes tubliks meheks.

Tund enne «Aktuaalse kaamera» Tudulinna jõudmist sai vallavanem Toss teada, et Ida-Virumaa veterinaarkeskuseni on jõudnud kaebus seoses tema laudaga. Lauda juures sõitiski ta võttegrupile autoga vastu ja hõikas aknast, et rääkida ta ei soovi, ja ütles, et territooriumil filmimine on keelatud.

Mõne aja pärast jõudsid kohale koos vallavanemaga ka kolm veterinaarameti esindajat, kes kinnitasid, et tingimused, milles loomi peetakse, on halvad, Toss ise näeb aga selle kõige taga majanduslikku terminit dumping, kus teda üritatakse lambapidamisest konkurentide poolt välja süüa ümbruskonnas maid ära ostes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles