Vabatahtlikud merepäästjad päästsid Narvas poisi elu

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile pärastlõunal päästsid vabatahtlikud merepäästjad Narvas vees hätta sattunud poisi elu.

«Olime kolleegidega Narva jõe ääres mereohutuskoolitust läbi viimas, kui märkasime Joaoru rannas vees kummaliselt käituvaid lapsi,» rääkis Narva-Jõesuu vabatahtliku merepäästeühingu liige Nikita Otvagin.

«Läksime olukorda kontrollima ning selgus, et üks vees olnud lastest oli vee all ning tema sõber hoidis temast kinni, et ta põhja ei vajuks. Hiljem tuli välja, et abis oli olnud ka teine sõber, kes oli mingil hetkel aga väsinud ning kaldale ujunud,» kirjeldas ta.

Olukorra tõsidust arvesse võttes reageerisid vabatahtlikud koheselt ning tõid 14-aastase poisi kaldale, kus osutasid talle kiirabi saabumiseni esmaabi. Seejärel anti laps üle kiirabile.

Vabatahtlikud päästjad tuletavad meelde, et enne vette minekut tuleb kriitiliselt hinnata vee temperatuuri, sügavust ja voolukiirust, samuti oma võimeid. Hättasattunut märgates saab teda aidata ka läheduses viibijate tähelepanu endale tõmmates – näiteks karjudes või mõnel muul viisil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles