Narva Aleksandri kiriku võlausaldajad nõustusid hinda alandama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Aleksandri kirik.
Narva Aleksandri kirik. Foto: Mihkel Maripuu

Pankrotistunud Narva Aleksandri koguduse võlausaldajad on nõustunud kirikuhoone müügihinda oluliselt alandama, ütles siseminister Hanno Pevkur täna pärast valitsuse istungit.

«Oleme jõudnud võlausaldajatega kokkuleppele hinnas 375 000 eurot,» rääkis Pevkur. Tema kinnitusel kehtib endiselt ka kokkulepe Eesti Evangeelse Luterliku Kirikuga (EELK), kes maksab koguhinnast poole.

Lisaks on saavutatud võlausaldajatega kokkulepe, et koos kirikuhoonega omandatakse ka kogudusele kuulunud kalmistud ning kiriku vallasvara nagu orel ja tseremooniates kasutatud vara, millel on suur kultuuriväärtus, märkis siseminister.

Pevkur tänas ka kultuuri- ja rahandusministeeriumi konstruktiivse lähenemise eest Narva Aleksandri kiriku küsimuse lahendamisel.

Järgmisel nädalal paneb valitsus oma istungil kokkuleppe detailid täpsemalt paika, lubas Pevkur.

EELK Narva Aleksandri koguduse võlausaldajate üldkoosolek otsustas märtsi lõpus panna enampakkumisele Narva Aleksandri suurkiriku hoone. Kogudus jäi ehitusfirmale võlgu kiriku renoveerimistööde eest. Mai alguses tühistati siseministeeriumi soovil Narva Aleksandri suurkiriku 500 000 euro suuruse alghinnaga enampakkumine, alustamaks läbirääkimisi kirikuhoone omandamiseks.

Riik on suurkiriku hoone taastamisele kulutanud rohkem kui 2 miljonit eurot, millest miljon eurot finantseeriti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles