Joobes juhi kaasreisijad said politseinike solvamise eest karistada (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Martin Ilustrumm

Üleeile said karistada kaks politseinikke solvanud inimest. Pahameele põhjustajaks oli asjaolu, et politseinikud pidasid kinni samu inimesi sõidutanud joobes juhi.

Teisipäeval, 31. mail kella 21 ajal sai politsei teate võimalikust joobes juhist Raplamaal Kehtna alevikus. Teatele reageerinud patrullpolitseinikel õnnestus piirkonda kontrollides arvatava joobes juhi sõiduk leida ja ta peatada. Kontroll näitaski, et politseile edastatud kahtlusel oli alust ja juht oli tarvitanud alkoholi, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Purjus roolikeerajaga koos olid autos mees ja naine, kes olid rahulolematud, et politsei nende teekonna lõpetas. Oma rahulolematust näitasid nad politseinikega solvamisega. See aga on karistatav.

«Mõlemad kaasreisijad väljendasid häälekalt oma pahameelt ja neid ei tundunud põrmugi häirivat fakt, et nende juht on tõsises joobes ning ka neile ohtlik,» kirjeldas toimunut Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jaan Aas.

Ametnike solvanud isikud toimetati arestikambrisse peatäit välja magama. Üleeile karistas Pärnu maakohus politseinikke solvanud meest rahatrahvi ja naist viiepäevase arestiga.

Vaatamata sellele, et liikluses osaleb inimesi, kes ei taju joobes juhtide ohtlikkust adekvaatselt, on väga palju neid, kes politseid siiski teavitavad. «Täname inimest, kes meid joobes juhist teavitas ja muutis sellega meie liikluspilti turvalisemaks. Julgustame inimesi seda ka edaspidi tegema,» ütles Aas.

Alkoholi või narkootikumide mõju all sõitnud on juhid tänavu põhjustanud 55 õnnetust. Joobes juhtide süül toimunud õnnetustes on hukkunud üks ja viga saanud 82 inimest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles