USA merevägi Tallinnas: Venemaa kriitika Baltops õppuste kohta on mõistetamatu

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO õppused BALTOPS 2015.
NATO õppused BALTOPS 2015. Foto: SCANPIX

Läänemerel ja selle kohal ning ääres algas NATO suurõppus Baltops. Tallinna saabus 15 NATO riikide sõjalaeva, teiste seas ka USA 6. laevastiku lipulaev USS Mount Whitney, mille pardal õppust täna lähemalt tutvustati, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Venemaa föderatsiooninõukogu väliskomitee juht Konstantion Kosotsev on õppusi juba kritiseerinud, ta sõnas, et Venemaa vastab õppustele vastukäiguga.

Baltopsi juhtiv USA viitse-admiral ei mõista kriitikat, sest siinsed õppused on võrreldavad Venemaa regulaarõppustega. «NATO alianss korraldab õppusi kõikjal, kus NATO tegutseb, kogu Euroopas ja siinsetel vetel, nagu teevad ka venelased, kes korraldavad välkõppusi, saates välja palju laevu ja inimesi,» rääkis USA 6. laevastiku ülem viitseadmiral James G. Foggo.

«Arvan, et igal riigil, igal mereväel on täielik õigus treenida ja seda siin teemegi,» lisas ta.

Tallinnas alanud õppused jätkuvad homme NATO laevade sõiduga Helsinkisse, kus laevastikuga liitub veel rida aluseid, seejärel siirdutakse Rootsi, siis Poola. Baltops lõppeb 19. juunil Saksamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles