Kadri Simson: Eestis on vähe sotsiaalselt mõtlevaid ettevõtjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimehe Kadri Simsoni hinnangul on Eestis tõenäoliselt vähe sotsiaalselt mõtlevaid ettevõtjaid, kuigi ta usub, et neid tuleb aja jooksul juurde.

«Ju nad siis näevad, et Reformierakonna programm seisab väga kõrge sissetulekuga ette­võtjate eest,» hindas ta.

Simsoni sõnul on Reformierakond läbi surunud töölepingu seaduse, mis teeb koondamise odavaks ja kiireks ning nad seisavad mitmes teiseski punktis kõige suurema tulurühma huvide eest.

Samas toonitas Simson, et tema hinnangul asjad arenevad, sest ka Ameerika Ühendriikides on palju silmapaistvaid miljardäre, kes toetavad demokraate ja ütlevad, et pole võimalik elada rikkana riigis, kus väga paljudel on õnnetu elu.

«Mul on sügav usk, et küll Eesti ettevõtjad hakkavad ka sotsiaalsemalt mõtlema,» kinnitas ta.

Simsoni arvates on praegu näha, et kogu areng on liialt paremale kaldu ja ära võetakse sotsiaaltoetusi, samas tõstetakse tarbimismakse, mis löövad just väikseima sissetulekuga inimesi.

«Üks korralik tööandja peaks ka tähele panema, kui tema praegustel või endistel töötajatel pole enam tööd ja elu on muutunud väljakannatamatult raskeks,» ütles Simson. «See ei saa olla see Eesti, mis peaks ka neile rõõmu valmistama.»

Simson rõhutas ka, et kui Keskerakond oleks olnud viimasel neljal aastal valitsuses, poleks tööpuudus nii kõrge ja majanduslangus poleks olnud nii sügav.

«Eesti ettevõtjad oskaks seda kindlasti hinnata,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles