Kultuuriminister: Ojasoo otsust tuleb aktsepteerida (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kultuuriminister Indrek Saar ütles Tiit Ojasoo taandumisotsust kommenteerides, et seda tuleb aktsepteerida.

«Tiit Ojasoo on teinud avalduse ja taandanud ennast NO99st. Tema otsust tuleb aktsepteerida,» sõnas Saar (SDE).

Minister lisas, et teatri nõukogul on ülesanne kiiremas korras kinnitada uus juht ja tagada, et teater saaks tööd jätkata. 

Ojasoo ametist vabastamist nõudis üleeilses avalduses ka kümme parlamendiliiget. Üks neist, Yoko Alender (RE) ütles Postimehele, et austab Ojasoo otsust. «Ojasoo võttis vastutuse ja näitas sellega, et vägivald on lubamatu,» ütles Alender.

«See oli tema otsus,» ütles Alender vastuseks küsimusele, kas see oli tema hinnangul antud olukorras ainuõige valik. Kuivõrd oli tegemist Ojasoo isikliku otsusega või kas oma rolli võis mängida ka teatri nõukogu või ministri surve, ei soovinud riigikogu liige spekuleerida.

«Avaldusele allakirjutanuna on mul loomulikult hea meel, et ta vastutuse võttis ja selle signaali otsustas lõpuks anda,» märkis Alender.

Näitlejanna löömise tõttu avalikkuse pahameele alla sattunud NO99 direktor ja kunstiline juht Tiit Ojasoo teatas täna hommikul kirjas kolleegidele, et astub teatrijuhi kohalt tagasi. 

«Olen oma eksimust kahetsenud, vabandanud, vabandanud ja veelkord vabandanud, kuid ilmselgelt sellest ei piisa. Selleks, et säilitada seda kooslust, võimaldada neil erakordsetel inimestel edasi töötada, on ainuke väljapääs tekkinud olukorrast, et ma taandun,» kirjutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles