Koolitüdruk, kes aitab haigeid lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Tamm näitab heategevuslikule oksjonile minevaid pilte, mille on maalinud Eesti kuulsused.
Marianne Tamm näitab heategevuslikule oksjonile minevaid pilte, mille on maalinud Eesti kuulsused. Foto: Margus Ansu

Marianne Tamm (15) on Tartumaalt Ülenurmelt pärit koolitüdruk, kes on algatanud heategevusprojekti. Nooruke maailmaparandaja lasi 15 kuulsusel maalida pildid, et need hiljem heategevuslikul oksjonil maha müüa. Kogu saadud tulu läheb fondile Minu Unistuste Päev, mis täidab haigete laste unistusi.

Idee lapsi aidata tuli Mariannel jõulude paiku, kui ta kuulis telerist Minu Unistuste Päevast. Algul soovis tüdruk saada fondi vabatahtlikuks, kuid paraku polnud see tema noore ea tõttu võimalik. Kuna abivajajate aitamine on Mariannele väga hingelähedane, otsustas ta sellest hoolimata oma panuse anda.

Pärast pikka nuputamist tekkis Mariannel mõte paluda avaliku elu tegelastel maalida pildid teemal «Sõpruses peitub võlu», et need hiljem heategevuslikul oksjonil maha müüa. Kuna niivõrd suurt projekti oleks üksi olnud keeruline korraldada, otsustas tüdruk paluda abi kahelt omavanuselt sõbrannalt Annabell Sarapuult ja Maarja-Liis Urilt. Heategijate trio sündis Ülenurme gümnaasiumi bioloogiaklassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles