Nestor: iga asi töötab paremini, kui ta sisse lülitada (2)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Erik Prozes

Riigikogu esimehe Eiki Nestori (SDE) sõnul oleks Euroopa Liit selgemate demokraatlike mehhanismide rakendamisel efektiivsem.

«Viimase nädala jooksul mõlgub mul meeles paari aasta tagune jutuajamine Jüri Raidlaga. Teemaks Eesti eesistumine Euroopa Liidus ja selle võimalikud eesmärgid,» kirjutas Nestor Facebookis.

Tema sõnul olid nad Raidlaga mõlemad veendunud, et Eesti huvides on tugevam Euroopa. «Aastaid tagasi oldi ju juba teel integreerituma Euroopa suunas. See jäigi ideeks ja skeptikute hirmus tehti suurus, mis lasi küll laieneda, aga nii, et demokraatlikud mehhanismid on inimestele kättesaamatud. Pluss ebaefektiivsus,» märkis Nestor.

«Meenub üks Murphy loomingust pärit Sattingeri seadus: iga asi töötab paremini, kui ta sisse lülitada,» jätkas Nestor, kelle sõnul see seadus kehtib ka Euroopa Liidu kohta. «Ja selleks, et EL sisse lülitada, on vaja selgemaid demokraatlikke mehhanisme. Näiteks põhiseadust. Ja Eesti võiks olla siinkohal eestvedaja.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles