Ilves: hukkusid kamraade toetanud piirivalvurid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu lähistel uppus kaks teenistuskohustusi täitnud piirivalvurit.
Haapsalu lähistel uppus kaks teenistuskohustusi täitnud piirivalvurit. Foto: Eero Vabamägi

President Toomas Hendrik Ilves avaldas kaastunnet teenistusülesannete täitmisel hukkunud piirivalvurite Renee Karki ja Tarmo Kammeri lähedastele ja sõpradele.

«Eesti leinab eile õhtul Haapsalu lähistel merepatrullis hukkunud piirivalvureid Renee Karki ja Tarmo Kammerit. Minu ja meie kõigi kaastunne kuulub nende peredele ja lähedastele, nende sõpradele ja teenistuskaaslastele,» ütles Ilves.

«Me ei tea veel täpselt, mis juhtus rahulikul Haapsalu lahel patrullinud mootorpaadis M-16 sel traagilisel õhtul. Aga me teame, et piirivalves alates 1991. aastast teeninud Renee Kark ning 20-aastase staažiga Tarmo Kammer olid kogenud, kohusetundlikud ja kamraade toetavad piirivalvurid, kes poleks kunagi kedagi hätta jätnud,» sõnas president Ilves. «Kummardan nende teenistuse ja mälestuse ees.»

Haapsalu lähistel juhtus eile õhtul mereõnnetus, milles hukkus kaks merel patrullinud piirivalvurit. Kaheliikmeline piirivalvurite meeskond läks merele teisipäeval kella 17 ajal ning nende ülesandeks oli patrullimine. Ühtegi väljakutset sel perioodil piirkonnas ei olnud ning enne õnnetusse sattumist ei tulnud meeskonnalt ka abikutset või muud informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles