Kaitseministeeriumist kaob üks asekantsleri koht

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseinvesteeringute asekantsler Ingvar Pärnamäe
Kaitseinvesteeringute asekantsler Ingvar Pärnamäe Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeerium kaotab koosseisust ühe asekantsleri koha ning liidab kolm osakonda.

Seoses Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse moodustamisega antakse ministeeriumi hangete ja taristuga seotud ülesanded 2017. aasta algusest üle uuele keskusele.

Muudatuste käigus liidetakse kolm erinevat ministeeriumi osakonda kokku üheks kaitseinvesteeringute osakonnaks. Samuti kaotatakse ära rahandusosakond, mille ülesanded jaotatakse teiste osakondade ja kaitseväe vahel.

Kaitseminister Hannes Hanso sõnul võttis ta vastu otsuse muuta kaitsevaldkonna juhtimine õhemaks ajal, mil valitsemisala tervikuna kasvab, et koondada jõupingutusi riigikaitse arendamisel. «Ümberkorralduste eesmärgiks on valitsemisala-sisese bürokraatia vähendamine,» ütles Hanso.

Muudatuste läbi jääb kaitseministeeriumi struktuuri kolm asekantslerit senise nelja asemel, osakonnajuhatajate arv väheneb 19-lt 15-le. Kaitseministeeriumi töötajate arv kahaneb ligi 30 inimese võrra, nende ameti- ja töökohad viiakse üle Riigi Kaitseinvesteeringute Keskusesse ja kaitseväkke.

Kõik hangete ja taristuga seotud ülesanded antakse 2017. aasta algusest üle uuele keskusele.

Kaitseministeeriumi valitsemisala raamatupidamisarvestus koondatakse kokku kaitseväe toetuse väejuhatuse koosseisus tegutsevasse raamatupidamiskeskusesse.

Muudatused jõustuvad 2017. aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles