Ligi: Yana Toomi elutoas on laipade alaline väljapanek (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Eero Vabamägi

Euroopa Parlamendi keskerakondlasest liikme Yana Toomi Süüria visiiti kommenteerinud Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi märkis, et Toomil tõesti puuduvad kapis luukered, kuna tema «elutoas on alaline laipade väljapanek».

Ligi tähelepanu köitis Toomi usutlus ajalehes Põhjarannik, kus Toom väitis, et temal pole midagi varjata ja tal kapis luukeresid pole.

«Nõus Yanaga. Mis rääkida kappi peidetud keredest, kui midagi ei jää varju ja elutoas on alaline laipade väljapanek? Mõrtsukatega poseeritud pildid ja nende makstud arved on vaid viimaste päevade väike lisandus. Nagu Süüria visiit nii ka sõnavõtud Eesti, NATO ja EL-i aadressil on lihtsalt Kreml, ei mingit peitust,» kirjutas Ligi sotsiaalmeedias.

«Meil on temaga üksmeelt enne ka olnud. Hiljuti aktiveerisin tema pöördumise peale politsei, koolijärelevalve, psühholoogi, sest ta rääkis kohutava loo oma valimispiirkonnas väikese poisi suhtes juhtunust. Keegi ei võtvat ministrita midagi ette. Mul oli kuuldust hing päris valus. Ja tänasin teda. Selgus õnneks, et lugu oli väljamõeldis. Poisi ema oli üks, kes selle peale pahameelt väljendas. Jälle ei mingit luukeret Yanal. Poisist ei tea, elu näitab, kas see jääb teda saatma,» lisas Ligi.

Euroopa Parlamendi liikmed külastasid nädalavahetusel Süüriat, delegatsiooni koosseisu kuulusid Javier Couso Permuy Hispaaniast, Tatjana Ždanoka Lätist ja Yana Toom, edastas Toomi büroo esmaspäeval.

«Külastuse eesmärk oli tutvuda humanitaarolukorraga kohapeal. Kasutasime võimalust külastada valitsusrežiimi kontrolli all olevat Süüria osa ja kohtuda kohalike poliitikutega, kellest me tihti tagaselja räägime,» seletas Couso Permuy.

Esimesel päeval kohtusid eurosaadikud Süüria Rahvusnõukogu esimehe Hadiya Abbase ning Antiookia ja kogu Ida Patriarhi Ioann Xiga. Samuti käisid eurosaadikud pagulaskeskuses ja haiglas, kus ravitakse jäsemeid kaotanud inimesi ja valmistatakse neile proteese. «Nii Süüria riigijuhid kui ka inimesed tänaval püüdsid meile selgitada lihtsat mõtet: sanktsioonid teevad tohutut kahju Süüria tavainimestele,» rääkis Toom.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles