Karmid arvud: vee- ja tuleõnnetustes on seitsme kuuga hukkunud 61 inimest

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju.
Tulekahju. Foto: SCANPIX

Päästeameti andmetel on 2016. aasta seitsme kuuga tule- ja veeõnnetustes hukkunud kokku 61 inimest. 2015. aasta samal perioodil oli hukkunuid kokku 52.

2016. aasta esimese seitsme kuuga on 22-s tulekahjus hukkunud 26 inimest. Ühes tulekahjus hukkus korraga kolm ja kahes kaks inimest. Juunis ei olnud käesoleval aastal ühtegi hukkunuga tulekahju, üks tulesurm lisandus juulis Ida-Virumaal.

Eelmise aasta samal perioodil kaotas tulekahjus oma elu 32 inimest.

26-st inimesest 10 hukkusid suitsetamisest alguse saanud tulekahjudes, neist pooled suitsetasid magamisasemel või tugitoolis. Suitsetamisest sai alguse ka juulis toimunud hukkunuga tulekahju.

Elektriseadmetest või –paigaldisest alguse saanud tulekahjudes hukkus 7 ja kütteseadmetest alguse saanud tulekahjudes hukkus 6 inimest.

2015. aasta samal perioodil oli peamine hukkunuga tulekahju tekkepõhjus samuti hooletu suitsetamine.

12 inimest hukkus hoones, kus puudus suitsuandur ja 2 inimest hoones, kus suitsuandur küll oli majapidamises, aga laest alla võetud ja/või ilma toiteallikata — seega võib öelda, et enam kui poolte  tules hukkunud inimeste kodudes ei olnud suitsuandurit üldse või ei olnud see töökorras.

4 inimest hukkusid hoonetes, kus oli nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandur, mis hakkas ka tööle, kuid elusid päästa ei suutnud.

10 tules hukkunutest olid vanemad kui 60-aastased. Kahjuks on käesoleval aastal tulekahjus hukkunud ka kolm last.

5 hukkunud inimesel oli teadaolevalt vaimne või füüsiline puue, mistõttu ta vajas toimetulekul kõrvalist abi. Alkoholi- või narkojoobes oli esialgsetel andmetel 16 tules hukkunutest.

Juuni lõpu seisuga oli tulekahjudes vigastada saanud 52 inimest, kellest ligi pooled ehk 23 olid pensionärid.

Inimesed said vigastada eelkõige tulekahjudes, mis said alguse hooletust suitsetamisest,  elektrist või lahtise tule kasutamisest.

2015. aasta samal perioodil oli tulekahjudes vigastatuid 44.

Veeõnnetused

Juuli lõpu seisuga on veeõnnetustes uppunud 35 inimest, neist suvekuudel 10. Enim uppunutest (9) uppus järvedesse ja paisjärvedesse, 6 inimest uppus jõgedesse.

Peale looduslike veekogude uppus 3 inimest kodu vannis.

Teadaolevalt tegeles 7 inimest enne uppumist kalastamisega, 3 inimest suplemisega.

Alkoholi- või narkojoobes oli teadaolevalt 11 inimest, juunis-juulis uppunutest oli joobes 4.

2015. aastal oli samal perioodil veeõnnetustes 20 hukkunut, neist juunis-juulis 9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles