Saksamaa lende pommiga ähvardanut pole endiselt tabatud (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud võtsid 2016. aasta juulis pärast pommiähvardust Tallinna lennujaama tugevdatud valve alla.
Politseinikud võtsid 2016. aasta juulis pärast pommiähvardust Tallinna lennujaama tugevdatud valve alla. Foto: Erik Prozes

Kaitsepolitsei ei ole seni tabanud meest, kes tegi juuli lõpus Tallinna lennujaamale ning Eesti ja Saksamaa vahelistele lendudele pommiähvarduse.

«Meil on olemas juhtlõngad, mida uurida, kuid pommiähvardajat seni kätte saadud ei ole,» ütles kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp Postimehele.

Kaitsepolitsei ei kommenteeri, kas pommiähvardaja võib viibida Eestis või võib ta olla riigist lahkunud.

25. juuli öösel pärast kella 2 helistas Tallinna lennujaama ning kaitsepolitseisse end Daeshi liikmeks kutsuv mees, kes teatas kavatsusest õhkida nädala jooksul Tallinnast Saksamaale suunduv lennuk.

Telefonikõned olid tehtud inglise keeles, Eesti mobiilinumbrilt ja Eesti territooriumilt.

Kaitsepolitsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet, menetlust juhib riigiprokuratuur. Lennuohutusvastase ründe eest karistatakse rahalise karistuse või kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Politsei oli nädal pärast pommiähvardust Tallinna lennujaamas väljas tugevdatud jõududega, Lisapatrullid olid varustatud püstolkuulipildujatega. Tallinna reisisadamas ja kesklinna piirkonnas olid sel ajal politseipatrullid varustatud samuti püstolkuulipildujatega, lisapatrulle seal siiski ei olnud.

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on pommiähvarduse inimene piisavate teadmistega, et enda tabamine võimalikult raskeks teha.

«Kes iganes ta oli, on tal piisavalt teadmisi, et varjata oma tegu. Ta teab, kuidas ühte või teist võimalust enda kasuks pöörata nii, et ta ülesleidmine oleks raske,» ütles Pevkur juuli lõpus valitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et vastavad ametkonnad teevad kõik endast oleneva, et ähvarduskõne teinud inimene üles leida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles