President kohtus ametiühingutegelastega

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves oma kodutalus Viljandimaal..
President Toomas Hendrik Ilves oma kodutalus Viljandimaal.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) juhatus kohtus neljapäeval vabariigi


presidendi Toomas Hendrik Ilvesega.

Kohtumise käigus andsid EAKL juhatuse liikmed presidendile ülevaate Eesti
Ametiühingute Keskliitu kuuluvate organisatsioonide tegevustest ja muredest, vahendas EAKLi pressiesindaja.

Eesti majanduse madalseis on toonud kaasa palju koondamisi, mis on vähendanud ametiühinguliikmete arvu eelkõige tööstussektoris. Samas suurenes mullu liikmeskond üheksas ametiühingute keskliitu kuuluvas haruametiühingus.

President Ilves rõhutas oma toetust euroopalikule sotsiaaldialoogile ametiühingute, tööandjate ja valitsuse vahel ning soovis ametiühingujuhtidele jõudu oma liikmeskonna huvide eest seismisel.

«Koostöö viib edasi. Solidaarsuse vajalikkus ilmnebki just keerulisematel aegadel,» toonitas riigipea.

Kodanikuühiskonna arengust kõneldes tõdeti kohtumisel, et tõsine probleem on nii riigi kui ka tööandjate vähene valmisolek sisuliseks partnerluseks ja selliste kokkulepete sõlmimiseks, mis arvestaksid ka töötajate huvidega.

«Ilmselt on tegemist omamoodi «lastehaigusega», kus kõigest väest püütakse läbi suruda omaenda tahet,» ütles EAKL esimees Harri Taliga.

Ametiühingute kogemus näitab, et sageli on tööandjatega kergem leida teed ühise laua taha ja lahendusi probleemidele kui riigi esindajatega.

Presidendi hinnangul võiksid ka riigieelarveliste asutuste töötajad töö- ja
palgaküsimusi senisest rohkem avalikult arutada. Riigipea väljendas lootust, et kõigi töösuhteid mõjutavate seaduste ettevalmistamisel arvestatakse ka töövõtjate esindajate seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles