Arvamusfestival kogus Hooandja kaudu soovitud toetussumma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival
Arvamusfestival Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Arvamusfestival sai portaali Hooandja kaudu kokku soovitud toetussumma.

Festivali korraldajad olid seadnud eesmärgiks koguda kokku 5000 eurot ning said sellega suurepäraselt hakkama, kuna teisipäevaks oli laekunud 5928 eurot. Üritust toetasid rahalise annetusega 228 isikut. Hooandja veebilehel sai Arvamusfestivalile annetada 5 või isegi 500 eurot. Vastutänuks saab annetaja aga kingituse.

Tänavune Arvamusfestival pakub 40 arutelualal pea 230 arutelu, kusjuures rohkem rõhku pannakse osalejate kaasamisele aruteludesse.

Paides 12. ja 13. augustil toimuva neljanda Arvamusfestivali teemadevalik on väga mitmekesine. Mitukümmend organisatsiooni toovad tänavu festivali külaliste ette arutelud nii tehnoloogiast, majandusest, haridusest, tervisest, tööelust kui ka näiteks ühiskondlikust innovatsioonist. Festivali lõpetab juba traditsiooniks saanud parlamendierakondade esimeeste debatt. Lisaks toimub ka presidendikandidaatide debatt.

Eesti Arvamusfestival on inspireeritud Rootsis juba poole sajandi vältel aastast aastasse peetavast Almedaleni nädalast – Almedalsveckanist.

Paide Arvamusfestivalist võttis aga omakorda eeskuju Lätis Cēsises toimunud arutelufestival Lampa, mis toimus tänavu 1. ja 2. juulil juba teist korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles