Savisaar: süüdistustest ei saa kohtus asja (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Sander Ilvest

Korruptsioonikahtluse tõttu kriminaaluurimise all olev Keskerakonna liider Edgar Savisaar prognoosib, et talle esitatakse süüdistus taasiseseisvumispäeval ehk 20. augustil, kuid kinnitab samas, et sellest ei saa kohtus asja.

«20. augustit nimetatakse rahvasuus «edgaripäevaks». Arvata võib, et meedia peab 25 aasta möödumist taasiseseisvumisest piisavalt oluliseks, et see ära märkida. Mine tea, võib-olla ilmub sel puhul isegi mõni positiivne artikkel Savisaare valitsusest. Seda ei ole prokuratuurile ega kaitsepolitseile küll vaja,» kirjutab Savisaar Keskerakonna häälekandjas Kesknädal.

Savisaare sõnul pole ei kahtlustuste ega süüdistuste välja käimise aeg kunagi juhuslik ning Keskerakonna puhul on need iga kord valitud poliitilistel kaalutlustel. «Tuletan meelde, et Tallinna abilinnapea Vladimir Panov toodi käeraudades telekaamerate ette just sel ajal, kui Keskerakonnast pidi saama valitsuserakond. Suure meediakäraga alustatud «Panovi süüasi» kukkus viis aastat hiljem kokku. Muidugi ei olnud Panov milleski süüdi,» meenutas Savisaar.

«Eks aeg näitab, kas minu süüasja kokkukukkumiseni läheb rohkem või vähem aega. Fakt on see, et kohtus nendest süüdistustest asja ei saa. See peaks olema selge igaühele, kes on lugenud Kesknädalas ilmunud tunnistajate ütlusi,» lisas Keskerakonna liider.

Savisaar peab kriminaalmenetlust poliitiliseks. «Arvata võib, et peamiseks poliitiliseks jõuks, kes antud asjas võita loodab, on IRL. Ken-Marti Vaher näeb, et tema erakond ei ületa mingil juhul järgmistel riigikogu valimistel valimiskünnist. IRL-il on hädasti vaja midagi sellist, mida esitleda enda suure võiduna. Neile oleks väga ebameeldiv, kui Edgar Savisaart näidatakse Eesti iseseisvuse taastamise võtmekujuna. Nende ajaloolise narratiivi kohaselt algas Eesti jaoks uus elu alles Mart Laari valitsusega. Kõik sellele eelnenu tahetakse unustada. IRL on piisavalt meeleheitel, et ka sellest õlekõrrest haarata ning süüdistuse esitamist vastavalt ajastada,» arutles Savisaar.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles