Ministeerium soovitab Egiptuses vältida Aswani ja Luxorit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdurid Kairos.
Egiptuse sõdurid Kairos. Foto: SCANPIX

Välisministeerium soovitab Egiptuses viibivatel turistidel tühistada kõik kavandatud reisid Aswani ja Luxorisse.

Mitmel pool Egiptuses, eeskätt pealinnas Kairos ja teistes suuremates linnades, on toimunud poliitilisi demonstratsioone ja rahutusi.

Kairos, Alexandrias ja Suessis kehtestatud liikumiskeeldu pikendati tänasest, 29. jaanuarist kella 16st kuni 30. jaanuarini kella 8ni hommikul. Välisministeerium soovitab võimalusel Kairosse ja teistesse suurematesse linnadesse mitte reisida.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on olukord Egiptuses väga murettekitav. Meeleavaldajate ja julgeolekujõudude kokkupõrgetes on hukkunuid.

«Eesti välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses, pidades silmas ka seal viibivaid Eesti elanikke. Lisaprobleeme tekitab Egiptuse võimude otsus paljudes piirkondades katkestada interneti- ja mobiiltelefoniühendus. Seega võib olla raskusi Egiptuses viibivate Eesti elanikega kontakti saamisega,» lisas välisminister Paet.

Mitmel pool Egiptuses, eeskätt pealinnas Kairos ja teistes suuremates linnades, on toimunud mitmeid poliitilisi demonstratsioone ja rahutusi. Soovitame kindlasti vältida kõiki rahvakogunemisi ja meeleavaldusi. Kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige oma hotellis või peatuspaigas.

Välisministeerium jälgib olukorda Egiptuses ning annab vajadusel operatiivselt nõuandeid reisijatele. Ööpäevaringselt on võimalik saada konsulaarabi telefonil +372 53 01 9999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles