Kastein vallandati armusuhte tõttu (16)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kastein
Margus Kastein Foto: Andres Haabu

Saku õlletehase kauaaegse juhi Margus Kasteini ootamatu ametist lahkumise taga oli tööl tekkinud armusuhtest põhjustatud konflikt.

Saku õlletööstuse omanik, maailmakuulus Carlsbergi õlletehas lahendas sel nädalal pealtnäha lihtsalt neid ootamatult tabanud probleemi. Nimelt lõpetasid nad järsult töösuhte Saku pikaaegse juhi Margus Kasteiniga.

«Soovime omalt poolt avaldada Margusele tänu Saku ja Aldarise arengusse panustamise eest ja soovime talle igakülgset edu edaspidiseks,» teatas Carlsberg Grupi asepresident Joao Abecasis ametlikus pressiteates.

Paraku ei puudutanud see teade poole sõnagagi seda, miks Kastein tegelikult nii ootamatult lahkub. Loo peategelane selgitas meedias, et päris kindlasti pole tema lahkumine seotud Saku mulluse kahanenud käibega ja et ta kavatseb nüüd kuni sügiseni aja maha võtta.

Kasteini lahkumise tegelik põhjus jäi tavapärase meediakäsitluse varju, sest ajakirjandus ei osanud kahtlustada, et asjalood on palju delikaatsemad. Tegelikult oli Kasteinist vabanemine Carlsbergi peakontorile n-ö prognoosimatu sundkäik, mis sai alguse ebameeldivast uudisest, mis neile eelmisel nädalal Eestist saabus.

Nimelt sooviks üks Saku õlletehase selleks hetkeks juba endine naistöötaja saada rahalist kompensatsiooni selle eest, et õlletehase juht Kastein oli ta alusetult koondanud. 

Kuigi ametlikult toodi koondamise põhjuseks tööalased erimeelsused, on naise arvates tegelik põhjus hoopis tema ja lasterikka perekonna pea Kasteini vaheline isiklik suhe. 

Mõistagi pidi Carlsberg sellisele uudisele reageerima. Maksta aga naisele, kes oli Saku õlletehasest koondamisel niigi kõik hüvitised  ametlikult kätte saanud, lisaks veel eraldi kompensatsiooni, tundus ettevõttele väljapressimisena ning sellele ei tahtnud nad alluda.

Nii valiti ausam variant ning Kasteinile tehti selgeks, et tekkinud probleemi ja tippjuhile sobimatu käitumise tõttu peab ta kohe ametist lahkuma. Kastein oli sellega nõus. Seetõttu jääb Carlsberg isegi tagantjärele Postimehele juhtunut kommenteerides oma eksjuhi suhtes neutraalseks.

«Me viisakalt keeldume kommenteerimast neid väiteid ja saame ainult kinnitada seda, et Margus Kastein on olnud Saku ja Aldarise juht alates 2014. aasta juunist ja on nüüdseks kompaniist lahkunud,» teatas kompanii meediajuht Kasper Elbjørn Postimehe kirjalikult.

Täpselt samasuguse kirjaliku vastuse saatis Postimehele ka Kasteini mantlipärija Rolandas Viršilas. Märkimisväärne on, et ei tema ega Carslbergi juhtkond lükka ümber Postimehe infot Kasteini töölt lahkumise tegelike põhjuste kohta.

Arusaadavalt kidakeelne on ka Margus Kastein ise. Saanud Postimehelt olukorra detailse kirjelduse koos palvega lahkumise tegelikke põhjusi ise selgitada, vastas ta ajakirjanikule SMSi teel: «Ma lahkusin oma ametist eile ja olen praegu juba puhkamas. Vabandan, aga ma ei soovi täiendavalt midagi kommenteerida, aitäh.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles