Väeteenistusse jättis tulemata 115 noormeest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad Tapa väljaõppekeskuses.
Ajateenijad Tapa väljaõppekeskuses. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sel nädala asus kaitseväkke aega teenima 1283 kutsealust, kutsututest jättis ajateenistusse ilmumata 115 noormeest.

Kaitseressursside amet algatab ajateenistusse mitteilmunud noormeeste suhtes väärteomenetlused ning süü tõendamise korral karistatakse neid rahatrahviga kuni 18 000 krooni või arestiga, ütles Ele Rõigas kaitseressursside ametist.

Karistuse määramisel arvestatakse kutsealuse süüd ning kergendavaid ja raskendavaid asjaolusid. Esmakordsel mitteilmumisel määratakse üldjuhul rahatrahv 1/3 ulatuses. Väärteomenetluse korras karistamine ei vabasta edaspidisest ajateenistuskohustuse täitmisest. 

Kuperjanovi üksik-jalaväepataljonis asus aega teenima 419, vahipataljonis 191, sidepataljonis 108 ja logistikakeskuse tagalapataljonis 67 kutsealust.

Tervisliku seisundi alusel on 70 protsenti ajateenistusse asunutest tegevteenistuseks kõlblikud ja 30 protsenti on kõlblikud piirangutega. Ligi pooltel sõjaväkke tulnutest on juhiluba taskus.

Ajateenistusse asunutest on kõrgharidus 2-l, keskharidus 71-l ja põhiharidus 27 protsendil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles