Saaremaa püsiühendus peaks valmima aastaks 2015

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu-Kuivastu liinil sõitev praam.
Virtsu-Kuivastu liinil sõitev praam. Foto: Andres Teiss / Scanpix

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi andmeil on mandri- ja Muhumaa vahelise püsiühenduse uuringuteks kümne aastaga kulunud 12 550 000 krooni.


Selle summa vastu tundis oma arupärimises huvi riigikogu liige Ain Seppik. Lääne-Eestist riigikokku valitud keskerakondlane puudutas oma kirjalikus küsimuses praamipiletite hindu, nende võimalikku kallinemist, graafiku hõrendamist, püsiühenduse uuringute maksumust, kirjutas Oma Saar.

«Kas ja millal püsiühendus Saaremaa ja mandri vahele tuleb?» küsis viimaks Seppik.

Majandusministeeriumi andmeil alustas Eesti geoloogiakeskus geoloogiliste uurimistöödega Suures väinas 1997. aastal. Kalleim seni läbiviidud uuring oli 2005. aastal tehtud Saaremaa püsiühenduse majandus- ja keskkonnaanalüüs, mis maksis üle 7,7 miljoni krooni.

Praegu koostatav sõitjate ja veoste üle Suure väina veo perspektiivse korraldamise kava ja keskkonnamõju strateegiline hindamine lähevad kokku maksma üle 16 miljoni krooni.

«Valitsusliidu programmi aastateks 2007-2011 kohaselt viib valitsusliit lõpule Saaremaa püsiühenduse tasuvuse ja keskkonnamõjude uuringud ning alustab Saaremaa püsiühenduse rajamist eesmärgiga rajada aastaks 2015 püsiühendus,» märkis Juhan Parts vastuses Ain Seppikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles