Mehhiko šokolaadikook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko šokolaadikook
Mehhiko šokolaadikook Foto: Jaan Heinmaa

Vürtsipähklid:

1 munavalge

2 sl suhkrut

1 sl fariinsuhkrut

1 tl kaneeli

¼ tl soola

1/8 tl jahvatatud cayenne’i pipart või tšillipaprikat

3 dl poolitatud kreeka-või pekaanipähklituumi

Põhi:

250 g kakaoküpsiseid

60 g suhkrut

1/2 tl kaneeli

1/8 tl soola

6 sl sulatatud võid

Täidis:

250 ml 38% vahukoort

200 g tumedat mõrušokolaadi

2 tl kaneeli

70 g võid

2 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut

¼ tl soola

Serveerimiseks vahukoort

Kõigepealt valmistame vürtsipähklid.
Sega munavalgesse kõik maitseained ning klopi korralikult läbi. Eelkuumuta ahi 180 kraadini, laota ahjuplaadile küpsetuspaber või määri plaat korralikult võiga. Vala pähklipoolikud munavalge-vürtsiga ning sega kõik korralikult läbi. Laota ühe kihina ahjuplaadile ja säti pähklitel ümar pool pealmiseks. Küpseta u 20–25 minutit, jahuta plaadil ja murra vürtsipähklid ükshaaval lahti.

Põhja valmistamiseks purusta küpsised köögikombainis koos suhkru, kaneeli ja soolaga. Lisa sulavõi ja mikserda veel, kuni küpsisepurud on kõik võised ja mass kleepub pisut omavahel kokku.
Määri u 25diameetrine vorm võiga ja suru küpsisemass ühtlaselt vormi põhjale ja servadele. Küpseta 180kraadises ahjus u 20 minutit ja jäta siis jahtuma.

Täidise jaoks aja kastrulis koor peaaegu keema, lisa šokolaad, vanilje ja kaneel ning sega, kuni mass on ühtlane. Lisa tükikesehaaval või ja klopi mass ühtlaseks.
Vala šokolaadikreem küpsisepõhjale ja lase tunnike jahedas taheneda. Lao peale vürtsipähklid ja lase u 3–4 tundi külmikus seista. Serveeri törtsu vahukoore ning hea kange kohvi või teega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles