Üle tuhande sõduri vandus truudust Eestile

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Kaitseväe peastaap

1. jalaväebrigaadi, toetuse väejuhatuse logistikapataljoni ja Vahipataljoni sõdurid vandusid täna truudust Eesti riigile.

«Sõduri baaskursusega on ajateenistuse esimene etapp edukalt läbitud. Kindlasti ei tähenda see, et edaspidi läheb kergemaks, vastupidi, väljaõppinud sõdurini on veel pikk tee minna. Professionaalse instruktorkoosseisu ja motiveeritud ajateenijate koostöös olen aga kindel, et jõuame selle eesmärgini,» ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonelleitnant Veiko-Vello Palm.

Juuli alguses 1. jalaväebrigaadis teenistust alustanud ajateenijate sõduri baaskursus kestis üksteist nädalat ja esmakordselt viidi seda terve brigaadis läbi uuendatud kujul. Kursuse eesmärk on õpetada ajateenijatele üksikvõitleja oskuseid ja treenida neid võimalikult kiiresti välitingimustes hakkama saama, teatas kaitseväe peastaap pressiteate vahendusel.

Tulevased reservlogistikud andsid truudusetõotuse Ämaris toimunud pidulikul rivistusel.

«Läbides sõduri baaskursuse, sooritades eksameid ning rännaku, tõestasite esmajoones just iseendale oma teotahet ja kindlust raskuste ületamisel. Kandke meie väeosa logistikapataljoni tuld sülgava terasdraakoni embleemi au ja kohusetundega,» ütles toetuse väejuhatuse logistikapataljoni ülem kolonelleitnant Andres Kraav.

Sõduri baaskursuse viimaseks pingutuseks olid selle nädala alguses toimunud rännakud. Rännaku kestel tuli sõduritel täita kontrollpunktides erinevaid ülesandeid, millega hinnati üksikvõitleja baasoskuste omandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles