Raadiomängu abil europarlamenti pürginud üksikkandidaat pakub end kontrollikotta (3)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Mulenok.
Krista Mulenok. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Raadiomängu võitjana europarlamenti kandideerinud Krista Mulenok pakub ennast peaministrile ja valitsusele saadetud kirjas Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikotta.

«Võtan Teiega ühendust, kuna pean oluliseks tekkinud olukorras kaasa aidata Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja võimalikult kiirele leidmisele ning soovin teada anda oma  valmisolekust kandideerida Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja ametikohale,» kirjutas Mulenok oma pöördumises.

Mulenok lisas, et osales 2014. aastal tänu raadio Sky Plusi raadiomängule üksikkandidaadina Euroopa Parlamendi  valimistel. «Olles edukas kandidaat, tehti valimiste järel viie erakonna poolt ettepanek poliitikasse minekuks. Sellest ma loobusin ning otsustasin jätkata kodanikuühiskonnas, pannes erilist rõhku just elanikkonnakaitse valdkonna arendamisele meie riigis,» kirjutas Mulenok.

Krista Mulenok sai 2014. aasta mais toimunud europarlamendi valimistel 1266 häält, olles sellega 16 üksikkandidaati seas viiendal kohal. Mulenok sai näiteks rohkem hääli, kui Erakond Eestimaa Rohelised (986 häält) või Eestimaa Ühendatud Rahvapartei (226 häält).

Mulenok põhjendas oma sobivust Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja ametikohale sellega, et ta on majandusteaduse ja õigusteaduste magister ning kirjutanud oma bakalaureusetöö siseauditi ning ja magistritööd riskijuhtimise analüüsi ning äriühingu juhtorgani liikme hoolsuskohustuse teemadel.

Samuti märkis ta, et on olnud viimased 4,5 aastat Eesti NATO Ühingu juhatuse esimees.

Oma plussina tõstis Mulenok esile ka neutraalsust, kuna ta ei kuulu ühtegi erakonda, kuid suudab enda sõnul teha head koostööd kõikide erakondade esindajatega.

Harju maakohus määras novembris 2014 Krista Mulenokile väärteo korras karistuseks 160-eurose trahvi, kuna ta jättis erakondade rahastamise järelevalvekomisjoni teavitamata oma kampaania rahastamiseks kasutatud arvelduskontost. Sellega eksis Mulenok erakonnaseaduse vastu. Lisaks Mulenokile said samal põhjusel trahvi veel neli europarlamendi valimistel osalenud üksikkandidaati.

Riigikogu valis esmaspäeval Eesti esindaja Euroopa Kontrollikojas Kersti Kaljulaidi presidendiks. Kaljulaid võtab president Toomas Hendrik Ilveselt ameti üle järgmisel esmaspäeval, 10. oktoobril.

Valitsus otsustab tõenäoliselt lähinädalatel, kes saab Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas. Senikaua, kuni valitsus Eesti esindajat ei nimeta, asendab teda kontrollikojas selle president Klaus-Heiner Lehne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles